By RoOmieY: Recept Pangsit

Recept Pangsit


Vandaag weer eens een heerlijk, makkelijk en klein recept.



Benodigdheden:
Filodeeg (Plus supermarkt)
Gehakt
1 ei
Knoflook
Peper
Zout
Ketjap (optioneel)
Sambal (optioneel)
Champignons (optioneel)
Zonnebloem olie (of frituurpan)


Bak alles lichtjes in de koekenpan (niet doorbakken).
Ook hier kun je de ingrediƫnten geheel naar eigen smaak invullen.


Het eitje even los kloppen.
De filodeeg in 4 delen snijden anders zijn ze wel heel groot.



Dan doen we een klein beetje gehakt erop leggen.
En van punt naar punt dicht vouwen, beetje aanduwen en iets door rollen.
En dan de 2 uitstaande punten insmeren met ei en naar boven dicht klappen.


Zoals hier onder :)
Zet ondertussen de pan met zonnebloemolie op het vuur.


En dan kunnen ze in de pan tot dat ze mooi goudbruin zijn.
Blijf erbij staan want als ze te lang in de pan blijven 
dan word het gehakt niet lekker.
Ik heb ze ongeveer 2 min. in de pan gehad.
Niet te veel tegelijk in de pan want ze zetten nog iets uit.
Even uit laten lekken op een keukenrol.
En je hebt een heerlijk klein borrelhapje.


Eet smakelijk :)