By RoOmieY: Recept Churros

Recept Churros


Je ziet het de laatste tijd veel op markten en evenementen 
en ik had er al eens van gehoord via via maar ik dacht wat is het nou eigenlijk CHURROS?
Nou ik ben mij er is in gaan verdiepen en Churros is eigenlijk gewoon een soort spaanse donut en word gegeten als een snack.
Ik ben gek op oliebollen en donuts dus dit is dan ook zeker wel aan aanrader als je daar van houd.
De Churros zijn erg bekent in Amerika, Frankrijk, Australie en Marokko en het begint hier in Nederland nu ook te komen.
Toen dacht ik: "ik hoef hier toch niet perse voor naar een markt?".
Uhm nee dat hoeft zeker niet, we gaan ze gewoon zelf maken.
Zodoende ben ik bij dit recept gekomen via de AlberHeijn.
En lucky me, ik had alles in huis :).
Nou daar gaan we!!

Wat heb je nodig:

150 ml kraanwater
25 gr. suiker
50 gr. boter
125 gr. bloem
2 eieren
1 tl. kaneel
175 ml zonnenbloemolie
10 gr. poedersuiker

  1. Verhit in een steelpan het water met de suiker en boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem en de kaneel erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.
  2. Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit de reepjes van ca. 10 cm lang in de pan ca. 5 stuks per keer. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

Combinatietip:

De warme churros zijn heerlijk bij roomijs of gesmolten chocolade.

*De eerste x had ze met een spuitzak met een kartelmondje gemaakt maar die was ik kwijt 
dus deze x met een gewoon rond mondje gedaan... de smaak was er niet minder lekker om :)

Enjoy!!

XOXO


Geen opmerkingen :

Een reactie posten